TRI

Ukupno pregledano
1364 puta
Redni broj oglasa
1530
Odgovorno lice
Ulica
Maršala Birjuzova 3/XI
Grad
Beograd
Poštanski broj
11000
Fiksni telefon
011/303 87 66
Mobilni telefon
Fax
Web sajt

TRI - Radio

Radio TRI Beograd – Uživo

Možda je Internet već na dobrom putu da potisne sve ostale vrste medija i objedini ih pod “digitalnim krovom“ beskonačnih mogućnosti. Međutim, kako romantika nikada neće umreti, tako neće ni radio. Uostalom, zapitajte se: postoji li neko ko “male ljude“ iz radio aparata ne doživljava kao kućne prijatelje?

Nekim fanovima radija njihove “čarobne kutije“ su više od izvora informacija i zabave. Njima je radio više čak i od hobija, već je način života. Zato je i usvojen radio-amaterski kodeks na svetskom nivou koji bi zbog svojih stavova, poput “radio-amater je uvek prijatelj drugima“, mogao da se primenjuje i na druge segmente društva. 

Radio-amateri su, takođe, poznati po svom takmičarskom duhu sanjajući obaranje nekog svog ličnog rekorda u broju skupljenih QSL kartica – šarenih potvrda sa svih strana sveta da je jedan radio-entuzijasta putem kratkih talasa primio FM signal neke stanice iz druge zemlje, udaljene stotinama kilometara. Što više QSL kartica u kolekciji, to je misija stvaranja “svoje lične oaze“ na kratkim talasima sve bliža ispunjenju. 

Iako se tehnički čini neverovatnim da neko putem kratkih talasa primi signal radio stanica iz udaljenih zemalja, zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, veštini i upornosti radio-amatera to je i te kako moguće. Štaviše, dešava se i kod nas!
Rudolfa Takača su poslužili vremenski uslovi, a pre svega strast da upotpuni svoju kolekciju QSL kartica, te je svoje povezivanje sa Radijom TRI zabeležio i audio snimkom programa.Interesantna je činjenica da je Beograd od Temišvara udaljen oko 150 kilometara, a FM talasi pokrivaju radijus od 20 do maksimalno 40 kilometara. Poznavanje tehnologije i velika želja da čuje šta se dešava na “beogradskim talasima“ su pobedili.

Kontaktirajte TRI

Vaše ime i prezime

Vaš kontakt telefon

Vaša email adresa

poruka


unesite kod sa slike iznad